Mindfulness: Mielen vaellus suihkussa

Pinnan väreilyt kuin mieleni liikkeetTerapeuttista! Tietoisesti läsnäollen suihkussa.

Juuri äsken: Menin iltasuihkuun kaikkinensa mukavan sunnuntaipäivän päätteeksi. Lämmin vesi virtasi, mutta tuskin huomasin sitä. Olin ottanut ilmeisesti shampoota käteeni, koska kun ”tulin läpi ajatuksistani” tiedostin hierovani sitä hiuksiini. Hätkähdin. Minkähän aikaa olin ollut täysin ajatuksiini vaipunut, mutten juurikaan ollut tiedostanut tekemisiäni.

Muistin kyllä ajatukseni: suunnittelin tulevaa eskarilaisten vanhemmille suunnattua iltaa, jossa tulen puhumaan suorituksia painottavan koulumaailman vastapainona rauhallisuutta, onnellista yhdessä Olemista ja rentoutumista korostavan kotielämän tärkeyttä – ja ainaisen kiiren hallintaa. Tulen opettamaan stressinhallintakeinoja sekä heille itselle vanhempina, jotteivät lasten tarvitsisi altistua aikuisen stressille sekä keinoja opettaa mielen hallintaa myös lapselle.

Entä minun mieleni hallinta?! Nyt olen suihkussa ja haluan rentoutua ja ottaa tämän hetken itselleni enkä antaa sitä muiden eskarilaisten vanhemmille!” ajattelin. ”Suunnittelen sitä vielä huomenna, selviän siitä”, lupasin itselleni ”mutta nyt Olen…Tässä…”

Aloin kiinnittää huomiota veden virtauksen tuottamiin kehollisiin tuntemuksiin: vesi rummutti ihanasti päänahkaani. Keskityin siihen… Se hieman kutitti, mutta juuri sopivasti… Huomioin hengitykseni…Hengitys tuntui virtaavan rauhallisesti, kuin itsestään… Tosin se tuntui tapahtuvan keuhkojen yläosassa. Suuntasin huomioni taas kehooni, veden virtaukseen kehollani. Siirsin hieman painoani, jolloin veden rummutus siirtyi niskaani kohden. Kihelmöintiä…miellyttävää. Lämmin vesi tuntui ihanan rentouttavalta, kun se valui vuolaana pitkin kehoani. Rummutti ja pärskyi lattiaan… kuuntelin sitä..lorinaa. Huomasin nyt myös hengitykseni syventyneen ja laskeutuneen enemmän vatsan seudulle. Otin hoitoainetta, nyt tiedostaen sen, ja hieroin hitain liikkein sitä päähäni…hitaasti.. kunnes mieleni karkasi taas ajatusten matkaan….

”Nukutaankohan siellä jo vai raavitaanko atooppista ihoa…. Koiramme joutuu lähtemään… allergiaa…” Jotain tällaista…

Taas tiedostaminen. ”Huoliajatuksia”, nimesin. Takaisin kehooni -uskolliseen tässä hetkessä olijaan, temppeliini, sen miellyttäviin tuntemuksiin, jotka ovat koko ajan tässä, mutta mieli vain meinaa ne uudelleen ja uudelleen sivuuttaa. Ja suihkuun, veteen, veden mukaansa tempaavaan, rentouttavaan rummutukseen…Kihelmöintiin…

Kunnes…. ja taas….. uudelleen ja uudelleen alusta… Mieleni on näköjään juuri näin levoton… tänä iltana… huolia, paineita… annan niiden valua viemäriin veden ja saippuan mukana….huuhdella mieleni kuten kehoni… päästäen irti tietoisesti … päättäen.

0 Comments

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply

Photo: Flaming SEO Consulting