Hyvinvointi: Tiedostaa nykyhetken kauneus

Terapeuttista! On oivaltaa juuri tämän hetken kauneus.

Läsnäolo hetkessä

Läsnäolo hetkessä

Se on tänään ollut helppoa: lähtiessäni töistä aurinko valaisi arktisen lumista maisemaa. Lumivallit ovat taas viime talvien tapaan huikeat, täytyy hidastaa, koska tiet ovat huonosti aurattuja parin päivän kovan lumimyräkän jäljiltä. Oivallan: hidastaminen on onneni, ehdin nauttia kuvan kauniista maisemasta, auringon ja hankien kirkkaudesta, puhtaudesta, valosta. Vedän kauneutta ja valoa sisimpääni samalla kun ajan kohti päiväkotia hakemaan lapsia. Radio ei ole päällä, haluan hiljaisuutta ja rauhaa. Tunnustelen rattia käsissäni, penkkiä allani, millaisia tuntemuksia ne lähettävät kehooni. Miltä kehossani tuntuu? Ihanan terveeltä vatsatautiepidemian jäljiltä. Myös väsyneeltä, haukottelen. Haukotus rentouttaa.

Ajan päiväkodin tietä, se on kapea lumesta. Odotan pienellä leveämmällä kohdalla vastaantulevaa autoa. Hän kiittää, tuntuu mukavalta. Hän huomaa ystävällisen eleeni ja minä hänen. Hänkin on läsnä tässä ja nyt. Olemme yhtä viivähtävän hetken.

Saavun päiväkodin pihaan ja saan kaksi lapsistani vastaani heti jalkoihini käpertyen. Onni läikähtää sisimmissäni. Vielä kolmas pikkuinen kulta pienten puolelta ja pesueemme on valmis palaamaan kotiin päivän touhuista. Onni senkun jatkuu, kun miehenikin saapuu samaan aikaan kotipihaan. Päätämme lähteä kaikki stigamäkeen, kun valoa vielä riittää. Laitamme paistin uuniin, vedämme toppahousut jalkaan, otamme koiramme mukaan ja lähdemme peräperää kulkemaan läheistä mäkeä kohti. Saamme seuraksemme naapuristakin isän ja tyttären sekä heidän koiran ja niin hauska talvinen retki jatkukoon.

Joskus hetkestä kiinni ottaminen ja nauttiminen on helpompaa, joskus vaikeampaa. On ihanaa, että elämä ei ole tasaista vaan asettaa väliin haasteita suurempia ja pienempiä, mutta muistaa myös palkita. Se on jokaisen ihmisen omalla vastuulla sitten, osaako ja huomaako hän nauttia niistä onnen ja kauneuden hetkistä, myös pienimmistä. Odottamatta muuta, muhetimatta eilistä tai suunittelematta tulevaa. Osata hidastaa, pysähtyä mielellisesti hetkeen, osoittaa kiitosta ja tiedostaa se, ottaa hyvä vastaan. Haasteellisempaa: osata nähdä haasteellisessa hetkessä senkin kauneus ja hyvyys.

Aloitan lukemaan kotona Dalailaman teosta Työn ilo. Onnellisuuden taito työssä. Lähes ensimmäisinä sanoina osuu silmiini lause:

”ONNELLISUUS ON ELÄMÄN TARKOITUS”.

Juuri nyt olen hyvin onnellinen.

0 Comments

You must be logged in to post a comment.

Leave A Reply

Photo: Flaming SEO Consulting